Ekonomitjänster

En modern redovisningsbyrå

Compentia är den moderna redovisningsbyrån som ligger i framkant vad gäller moderna och effektiva arbetsverktyg. Vi finns i Stockholm och Östergötland.

Vi erbjuder ett komplett tjänstepaket inom ekonomi såsom löpande redovisning, månads- och årsbokslut, deklarationer, årsredovisning, kalkylering, budgetering, likviditetsrapporter, löner, skatter m.m.

Vårt arbete bygger på dessa grundprinciper:

  • Vi lär känna våra kunders verksamheter väl och kan arbeta med de mest effektiva lösningarna för varje enskild kund.
  • Moderna arbetsverktyg och vår helhetssyn gör att vi kan erbjuda våra kunder de mest kostnadseffektiva lösningarna.
  • Flexibilitet och mobilitet; våra kunder ska ha tillgång till information när de behöver den och där de behöver den.
  • Vi är ett bollplank inom företagande i allmänhet och ekonomi i synnerhet.
  • All bokföring ska ske korrekt, i tid och till rätt pris.

Outsourcing

Vår kompetens kommer bäst till sin rätt när vi får ta ansvar för hela din ekonomifunktion. Eftersom vi är specialister utvecklar vi hela tiden våra verktyg och vårt arbetssätt och du får en kostnadseffektiv samarbetspartner som är mån om din plånbok. Det finns ett antal fördelar med att outsourca hela ekonomifunktionen utan att det för den skull behöver bli dyrare än nuvarande lösning:

  • Du får tillgång till nödvändiga kompetenser inom ekonomifunktionen samlat på ett ställe.
  • Du slipper tänka på sjukdomar samt övrig frånvaro; ekonomifunktionen fungerar alltid.

Att tillhandahålla allt du behöver inom ekonomi är en självklarhet. Frågan är vad vi kan tillföra din verksamhet utöver detta? Många av våra kunder använder oss som ett bollplank i sin verksamhet. Varför inte låta Compentia redovisningsbyrå ta hand om både affärssystem och ekonomifunktion? På så sätt kan du fokusera på din kärnverksamhet och låta oss avlasta dig i dessa viktiga frågor. Tveka inte att höra av dig.

Händer som trycker på en miniräknare
srf-logo
Vi är medlemmar i SRF, branschorganisationen som samlar landets bästa redovisningskonsulter och lönekonsulter.

 

Bokföring

Vår kärnverksamhet är att vara företagets hela ekonomi-, löne- och administrativa avdelning. Eftersom vi arbetar i webbaserade system har ni alltid möjlighet att aktivt ta del av all information där det passar er bäst. Vi arbetar aktivt som ekonomiskt bollplank och rådgivning för att du som företagare ska få ut maximalt av ditt egna företagande.

Bokslut

Självklart tar vi hand om allting kring bokslutet, ända fram till revisionsunderlag och färdig rapportering till berörda myndigheter. Regler ändras kontinuerligt och det är tryggt att arbeta med en partner som är specialist på området och som dessutom vet vad bank, revisor och myndigheter kräver.

Budgetering

Med god koll på ekonomin är det också lättare att planera framåt. Vilka investeringar står vi inför, hur påverkar de kassaflöde och resultat? Vilken finansieringsmetod passar bäst? Vi finns alltid där för stort som smått. Det finns inga dumma frågor, det dumma är att inte ha någon att fråga.

Fakturering

Fakturering är en kundnära process och kan antingen vara kvar hos er eller lämnas över till oss. Vi skapar den typ av faktura som era kunder vill ha, oavsett om det är brev, e-post eller e-faktura, och med digitala underlag sker det effektivt. Att sköta hela reskontran med bokning av betalningar och påminnelsehantering är bastjänster som flesta aktörer på marknaden erbjuder. Vi vill ta det ytterligare ett steg och hjälpa våra kunder att ta klivet in i den digitala världen för att hantera reskontran effektivt.

Löner

Vi är specialister på löner och utbildar oss hela tiden. Lagar och kollektivavtal är ibland svåra att tillämpa, men genom branschorganisationer har vi tillgång till all den hjälp som kan behövas. Ni godkänner tidrapporter – digitalt förstås – och vi räknar ut löner, skickar lönespecifikation och betalar ut lön till angivna konton.

Outsourcing

De flesta verksamheter hamnar i situationer med resursbrist. Kanske behöver du någon extern resurs som kan se över rutiner i verksamheten med helt nya ögon? Brottas verksamheten med en utmaning där en hjälpande hand behövs? Är det dags att ta nästa steg i företagets utveckling med en annan ledning? Vi har lång erfarenhet av ledning i ett företags olika utvecklingsfaser. Testa oss!

Bolagsbildningar

Vi hjälper dig välja bolagsform och registrera bolag hos berörda myndigheter. Du kan komma igång på en dag eller två om det behövs. I bolag med flera ägare kan det bli en del administration, men vi kan ta hand om all formalia och se till att alla parter får rätt information. Självklart hjälper vi er även med aktieägar- eller kompanjonsavtalet.

Ekonomisk rådgivning

En av våra spetskompetenser är rådgivning kring företagande och hur du kan effektivisera bolaget. Vi går igenom nyckeltal, budget och framtidsplaner och hjälper dig ta beslut som gör företaget mer lönsamt. Det kan handla om en punktinsats eller att vi fungerar som en skuggstyrelse med regelbundna möten där du får ett bollplank.

Skatter

Skatteregler är i ständig förändring och man kan spara mycket pengar genom att känna till förändringarna innan de sker. Som företagare är det viktigt att inte bara titta på en bit i sänder, utan hitta en bra avvägning mellan lön, utdelning, pension och ev försäljning av företaget.

Visma Certified Partner
Microsoft Partner Network
SRF
Fortnox