Framåt Företagsutveckling blir Compentia

I början på 2000-talet började Framåt Företagsutveckling AB hjälpa företag och organisationer med att förenkla administrationen och effektivisera verksamheten med smarta IT-lösningar för att därmed öka lönsamheten.

Affärsidén är att erbjuda produkter och tjänster för en enklare, effektivare och mer lönsam verksamhet. Bolaget var exempelvis första partnern till affärssystemet Mamut Business Software på den svenska marknaden. Mamut (som sedermera köptes upp av Visma) var unik i sitt helhetstänk vid introduktionen på den svenska marknaden. Detta passade väl i Framåt Företagsutvecklings strategi med att skapa effektivitet utifrån ett helhetsperspektiv.

Våren 2016 förvärvades redovisningsbyrån Compentia. Tack vare kompetens i både affärssystem och ekonomi/redovisning i kombination med bred erfarenhet av företagande vill vi hjälpa våra kunder att lyckas genom att hjälpa dem med affärskritiska funktioner som inte nödvändigtvis tillhör kärnverksamheten.

Efter förvärvet bestämde bolaget att byta namn till Compentia.

Under vintern 2018  fortsätter expansionen genom att vi knyter till oss specialister i Östergötland och öppnar kontor i Norrköping.

Nu, och ända sedan start, strävar vi tillsammans med alla medarbetare efter att vara ett föredöme i vår bransch.

Om oss

Fuat Icmen är grundare och delägare till FF/Compentia. Han är civilingenjör med examen i Industriell Ekonomi från Linköpings Universitet. Fuat är en mycket erfaren och kunnig företagare med en gedigen erfarenhet och kunskap inom IT, logistik, ekonomistyrning samt affärsutveckling. Fuat har arbetat i IT-branschen sedan början på 90-talet.

Jan-Erik Berggren är partner och delägare, också med civilingenjörsexamen i Industriell Ekonomi från Linköpings Universitet. Genom eget företagande i flera branscher och med lång erfarenhet av IT, affärssystem, ekonomi och produktion har Jan-Erik bred erfarenhet inom företagsutveckling.