Medarbetarporträtt – Andreas Nilsson

Med bakgrund som både egenföretagare och anställd inom drivmedelsbranschen har Andreas Nilsson djupa kunskaper inom affärs- och logistiksystem. Efter att ekonomin väckt hans intresse ledde studier honom till en självklar position som redovisningskonsult på Compentia. Här delar han hur flexibilitet, mångfald och kundkontakt driver hans arbete.

Andreas Nilsson bor i Boxholm, en kommun omkring 5 mil utanför Linköping. Sedan 2007 har han varit verksam som egenföretagare och drivit en bensinstation tillsammans med sin fru. Utöver detta har han erfarenhet av att ha arbetat med systemutveckling på ett större drivmedelsföretag, där han även hittade intresset för ekonomi och redovisning.– Jag var ofta delaktig i ärenden tillsammans med ekonomiavdelningen, vilket jag tyckte var roligt. Med min breda systemkunskap började jag därför studera till redovisningsekonom, berättar Andreas Nilsson, redovisningskonsult på Compentia.

Kombinationen system och redovisning lockade

Under studietiden genomförde Andreas praktik på Compentia, ett företag som lockade honom just för kombinationen av system och redovisning.

– Ofta är man extra bra på system eller ekonomi. Jag är mittemellan och därför passade Compentia mig väldigt bra, säger Andreas.

Det var därför naturligt att hans praktik övergick i fortsatt arbete på Compentia. Idag har Andreas en bred roll, både som redovisningsekonom och systemsupport. Rollen innebär mycket kundkontakt där han stöttar och utbildar kunder inom affärs- och logistiksystemet Visma Net.

– Jag hjälper kunder i hur systemet fungerar och hur de kan använda det för att förenkla sitt arbete. Ibland kan det bli fel i systemet och då lägger jag ett ärende som gör att kunden kommer vidare. Om det är nya kunder utbildar jag dem även i Visma Net, berättar Andreas.
Utanför arbetet på Compentia uppskattar Andreas att umgås med fru och barn, allra helst i naturen eller till havs. – Jag har även ett visst intresse för amerikanska bilar och har tidigare hållit på med dragracing på hobbynivå, berättar han.

Flexibilitet, variation och kundkontakt

Andreas trivs med sitt arbete på Compentia, och när han ska berätta varför är det svårt att välja bland allt han tycker om. Det han uppskattar mest är flexibiliteten som arbetet innebär.

– Jag arbetar helt och hållet digitalt, vilket gör att jag kan arbeta hemifrån. Det passar mig bra och gör att jag kan prioritera min tid på ett effektivt sätt.

Andreas fortsätter.

– Jag arbetar även brett och därför är mina arbetsuppgifter varierande. Ingen dag är den andra lik, vilket jag gillar. Om jag hade gjort samma saker hela tiden hade jag blivit uttråkad.

För det tredje uppskattar Andreas den kundkontakt han har i sin roll på Compentia. Med bakgrund inom serviceyrken är kontakt med andra människor väldigt viktigt för honom, och något som leder till personlig- och yrkesmässig utveckling.

Ser fram emot framtiden

Det är inte bara kundkontakt som bidrar till utveckling.

– Det händer mycket i systemet som man behöver hänga med på och uppdatera sig kring. Eftersom jag är relativt ny som redovisningskonsult är kollegorna också viktiga, då jag ibland frågar dem om hjälp i vissa situationer, berättar Andreas.

Andreas Nilsson ser fram emot att vara med på företagets fortsatta resa. På ett individuellt plan vill han utvecklas ännu mer i sin arbetsroll, vilket han verkligen känner att Compentia är rätt ställe för.

Ofta är man extra bra på system eller ekonomi. Jag är mittemellan och därför passar Compentia mig

Andreas Nilsson, Redovisningskonsult Compentia