Medarbetarporträtt - Meryem Hanna

Meryem Hanna kom till Compentia redan 2018 i rollen som redovisningskonsult. Med sig har hon en lång bakgrund inom både akademiska studier och arbete på olika ekonomiavdelningar. Här berättar hon om arbetet på Compentia och hur företaget skiljer sig från andra arbetsplatser hon varit på.

Meryem Hanna är 31 år gammal och bor tillsammans med sin man och sina två barn i Tullinge söder om Stockholm. Hon kom till Compentia 2018 och har sedan dess arbetat på företaget i rollen som redovisningskonsult. Innan dess har hon en akademisk utbildning inom ekonomi och flera års arbete i branschen.

– Jag har tidigare arbetat på ekonomiavdelningar, men att arbeta på en byrå var något helt nytt för mig, berättar Meryem.

På Compentia har Meryem en bred roll som inkluderar både redovisning och ansvar över en arbetsgrupp. Hon är även ansvarig för att leda arbetet med Compentias nya portalverktyg, ett projekt hon drivit tillsammans med Fuat, en av företagets ägare, sedan 2018.

Utanför arbetet spenderar Meryem mycket tid med sin familj. Hon gillar att planera olika aktiviteter med sina barn och har en passion för att resa, särskilt utomlands. Utöver detta är Meryem även intresserad av träning och har nyligen börjat träna på företagets gym, en förmån hon verkligen uppskattar.

Sökte efter en ny utmaning

Meryem valde Compentia eftersom hon sökte en ny utmaning efter att ha arbetat med kundfakturering på mindre företag. Compentia erbjöd henne en möjlighet att lära sig alla aspekter av ekonomiarbete och hon såg sin chans att utvecklas i en ny riktning.

Ledarskapet sticker ut på Compentia

När Meryem reflekterar över det bästa med att vara en del av Compentia nämner hon tre viktiga aspekter:

– Först och främst vill jag lyfta mina chefer. Deras närhet och öppenhet gentemot alla medarbetare har verkligen bidragit till en arbetsmiljö där man vågar prata med dem som vanliga kollegor, säger Meryem.

Hon berättar vidare om den familjära atmosfären som råder på företaget, där gemensamma frukostar och informella möten är en del av företagskulturen.

Meryem fortsätter.

– Compentia har även en stark struktur som gör att arbetsdagen flyter på smidigt.

Enligt Meryem skiljer sig Compentia från tidigare arbetsplatser hon varit på. Företaget satsar verkligen på sin personal genom både externa och interna utbildningar. Medarbetarna får dessutom frihet under ansvar och Meryem har till och med kunnat arbeta från Spanien under en period utan några hinder.

När det kommer till mål för framtiden vill Meryem Hanna utvecklas i sin arbetsroll och kunna ge avancerad rådgivning till nya och befintliga kunder. Hon avslutar med att säga att hon, sedan hon började på Compentia, lärt sig något nytt varje dag och får ständigt mer kött på benen i sitt arbete.

Vi är en stor familj och cheferna känns verkligen som vanliga kollegor.

Meryem Hanna, redovisningskonsult på Compentia