Vi gratulerar Solar Bora – nominerad som Årets Modigaste

I den växande och hållbara staden spelar näringslivet en avgörande roll. Under en festlig galakväll samlas vi kring näringslivets insatser och riktar strålkastarna mot framgångsrika och inspirerande förebilder och exempel. Här premieras tillväxt, mod och innovationskraft, men också hållbarhet, mångfald och samspel med samhället runt omkring. 

I kategorin ”Årets Modigaste” är tre företag nominerade. Ett av dem är Solar Bora, som ger fler människor i Afrika tillgång till förnybar el. De har utvecklat ett enkelt sätt att använda solens energi till vardagliga behov. Därigenom minskar användningen av ved, och träden kan stå kvar och göra nytta. Se en kort presentation här.

Vi är förstås lite extra stolta idag. I drygt ett år har vi haft glädjen att få vara med på Solar Boras resa och varit ett stöd för dem kring all bokföring, hjälpt dem att effektivisera sina rutiner och höja kvaliteten i administrationen. Ett exempel på hur Compentia kan avlasta företagare, stora som små, så att de kan fokusera på sin affär och tryggt veta att ”ekonomin fungerar”.